Articole noi

Amenajare cameră de hotel: Sfaturi, reguli, idei utile și ce trebuie să se regăsească în camera și în baia unui hotel

Stilul în care este amenajată o cameră de hotel reprezintă factorul principal pentru starea de bine și relaxare a turiștilor. Pe lângă acesta, alegerea unui design deosebit ce dispune de o viziune estetică de impact, piesele de mobilier și lenjeriile de bună calitate ce sunt concepute să ofere mult confort și utilitate turiștilor, vor face diferența în ceea ce privește o amenajare a camerei de hotel cu bun-gust și atenție față de clienți. În felul acesta, se vor putea bucura de o experiență încântătoare și vor reveni, cu drag, și cu alte ocazii.

De aceea, în acest articol, îți vom prezenta câteva sfaturi, idei și reguli utile pentru amenajarea camerei de hotel sau de pensiune, după caz. În plus, vei afla ce articole esențiale trebuie să se regăsească într-o cameră și baie de hotel, pentru confortul sporit al tuturor clienților tăi.

1. Amenajare cameră de hotel – Sfaturi, reguli și idei utile pentru amenajarea camerei de hotel

Pentru o amenajare cât mai reușită a camerelor de hotel îți recomandăm să ții cont de câteva aspecte principale, precum alegerea conceptului acestora, gama cromatică sau finisajele care sunt foarte importante din punct de vedere estetic.

Orice hotel dispune de un concept foarte bine definit. În funcție de viziunea estetică ce stă la baza amenajărilor camerelor de hotel, acestea vor putea fi personalizate cu mult bun-gust și stil. Așadar, stilistica oricărei camere de hotel are la bază trei factori importanți:

 • Spațiul – este esențial ca o cameră de hotel să fie cât mai spațioasă și bine compartimentată, pentru a le oferi clienților tăi senzația de lejeritate și confort;
 • Aspectul universal – cu cât camerele de hotel au un aspect universal, cu atât mai mult vor putea fi pe placul unei game variate de clienți;
 • Funcționalitatea – bineînțeles că, pe lângă un aspect plăcut și un concept interesant al camerei de hotel, aceasta trebuie să fie funcțională și să dispună de anumite articole de bază pentru fiecare client al hotelului, pe care ți le vom prezenta pe parcursul articolului.

Mai mult decât atât, pentru un plus de personalitate, îți recomandăm să optezi pentru diverse stiluri de amenajare potrivite pentru camerele de hotel. Poți alege stilul romantic, clasic, minimalist, modern sau rustic, de exemplu. Pentru mai multă diversitate, fiecare cameră a hotelului poate fi amenajată diferit, astfel că hotelul va dispune de diverse stiluri și concepte. În acest mod, fiecare client își va putea alege o cameră pe gustul său.

Sfaturi și idei pentru alegerea gamei cromatice – culori potrivite pentru amenajarea camerei de hotel

Pe lângă respectarea anumitor reguli pentru o amenajare reușită a camerei de hotel, îți vom prezenta ce gamă cromatică trebuie să aibă la bază aceasta. Prin urmare, pentru a crea un spațiu potrivit pentru relaxare și odihnă, specialiștii în design interior, recomandă să nu se folosească culori și nuanțe foarte intense, deoarece devin foarte obositoare. 

Conform regulilor ce stau la baza alegerii unei game cromatice potrivite pentru amenajarea camerei de hotel, sunt recomandate următoarele detalii:

 • Gama cromatică aleasă este necesar să fie neutră la bază, cu nuanțe calde, luminoase, odihnitoare și calde. Aceste nuanțe sunt relaxante și oferă un aspect mai spațios;
 • În cazul în care, o cameră dispune de dimensiuni mai mici, precum cele pentru o singură persoană, se pot folosi doar culori neutre, pentru a părea mai spațioase din punct de vedere vizual;
 • Pe de altă parte, pentru camerele duble sau matrimoniale, se pot alege diverse nuanțe ce fac parte dintr-o gamă comună de culori, atât mai închise, cât și mai deschise;
 • Pentru un plus de culoare și personalitate, se pot include accente de culoare prin intermediul decorațiunilor. De exemplu, se pot alege perdele și covoare cu nuanțe mai îndrăznețe ce respectă specificul camerei. Desigur, este indicat să se evite excesele de culori, imprimeurile sau modele, pentru a nu încărca, din punct de vedere vizual, camera hotelului.

De asemenea, este indicat să se țină cont și de următoarele reguli potrivite pentru amenajarea camerei de hotel:

 • Amenajarea camerei de hotel într-un mod simetric și echilibrat

O cameră de hotel se evidențiază și prin modul în care sunt aranjate toate detaliile, de la piesele de mobilier până la obiectele ornamentale. Așadar, este recomandat ca aranjamentul să se realizeze într-un mod cât mai armonios și echilibrat în ceea ce privește atât aspectul, cât și funcționalitatea camerei de hotel.

 • Patul este elementul central

Patul reprezintă elementul principal al unei camere de hotel. Este de preferat ca acesta să fie așezat într-o poziție centrală, pentru a respecta regulile de simetrie și echilibru, pe care le recomandă designerii de interior. 

 • Corpurile de iluminat și lumina ambientală

Corpurile de iluminat sunt nelipsite din camera unui hotel. Acestea se pot folosi ca piese și accesorii de design care îmbină utilul cu plăcutul. Pe lângă utilitatea și funcționalitatea lor de a lumina o încăpere, vor aduce și un plus de stil unei camere de hotel.

Acestea sunt sfaturile, regulile și ideile pe care noi, echipa HORECATEX, ți le propunem pentru o amenajare corectă și deosebită a camerelor de hotel. De asemenea, pot fi utile și pentru amenajarea camerelor de pensiune. 

În continuarea articolului, îți vom prezenta de ce dotări trebuie să dispună o cameră de hotel și ce este esențial să se regăsească în aceasta, pentru a le oferi clienților tăi o experiență de neuitat.

2. Dotări hoteliere – Ce trebuie să se regăsească într-o cameră de hotel?

Am stabilit câteva reguli esențiale pentru o amenajare potrivită a camerei de hotel, care să fie pe gustul fiecărui client al hotelului tău. Pe lângă aceste detalii importante, orice cameră de hotel trebuie să dispună și de diverse dotări hoteliere. În continuare, vei afla ce trebuie să se regăsească într-o cameră de hotel, pentru a le oferi clienților tăi tot ceea ce le este necesar pe parcursul sejurului lor. 

Cu ajutorul tuturor dotărilor hoteliere de care dispune o cameră de hotel, se va crea un spațiu deosebit, util și primitor pentru fiecare persoană. Oaspeții hotelului vor aprecia grija și atenția cu care sunt amenajate și dotate camerele de hotel, pentru beneficia de servicii complete și excelente. Așadar, îți recomandăm să ții cont de necesitățile acestora, pentru a-ți putea îmbunătăți serviciile în mod constant.

Iată ce dotări hoteliere trebuie să se regăsească într-o cameră de hotel:

 • Lenjerii de pat de bună calitate

Atunci când ne gândim la o vacanță, indiferent de specificul ei, o asociem, în mare parte, cu odihna. De aceea, somnul reprezintă un aspect important în acest caz. Pentru un somn odihnitor și stare de relaxare, esențiale pentru confortul și starea de bine a oaspeților hotelului tău, îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită acestui aspect. Atunci când alegi lenjerii de pat, asigură-te că sunt de o bună calitate, așa cum sunt cele de la HORECATEX, confecționate din materiale premium, 100% bumbac, pentru a le asigura clienților tăi tot ceea ce este mai bun pentru vacanțele lor.

 • Un pat confortabil echipat corespunzător

Am menționat importanța lenjeriilor de bună calitate care vor asigura un somn odihnitor și relaxant. Pe lângă acestea, orice cameră de hotel va trebui să dispună de diverse dotări hoteliere, precum un pat confortabil care să fie echipat corespunzător. Un pat nu va fi niciodată confortabil fără o saltea și protecție pentru aceasta, pe care ți le punem la dispoziție în magazinul nostru online, deoarece se remarcă prin oferirea confortului necesar pentru un sejur de neuitat. 

În plus, atunci când ne referim la echiparea completă și corespunzătoare a patului, articolele precum pernele și pilotele din puf de gâscă, cu certificare antialergenică (Nomite) și cod unic pentru fiecare produs (Down Pass), atestă autenticitatea acestora. Punem accent pe calitatea produselor noastre, pentru ca fiecare persoană să beneficieze mult de confort și un somn de calitate.

 • Mobilierul

În funcție de conceptul ales pentru amenajarea fiecărei camere a hotelului, este recomandat să dispună de piese de mobilier realizate conform acestuia. De exemplu, dacă se optează pentru un stil minimalist, mobilierul va trebui să respecte principiile acestui stil. La fel și în cazul amenajării unei camere în stil clasic, rustic, romantic sau nordic. Cu cât sunt mai echilibrate și potrivite piesele de mobilier, cu paleta cromatică aleasă și decorațiunile din cameră, cu atât mai interesant și atractiv va arăta. Turiștii vor aprecia atenția pe care ai acordat-o tuturor detaliilor și vor alege să revină la hotelul tău. Așadar, alege să amenajezi camerele de hotel cu piese de mobilier confecționate din materiale durabile, cu multă atenție, bun-gust și stil.

 • Decorațiunile

Decorațiunile oferă un plus de stil, eleganță și rafinament, în ceea ce privește amenajarea camerei de hotel. Cu toate că sunt dotări hoteliere de detaliu, acestea vor armoniza și echilibra aspectul camerei de hotel. Poți opta pentru tablouri simple, cu picturi ce au la bază culori și nuanțe odihnitoare și plăcute din punct de vedere vizual, diverse corpuri de iluminat cu design interesant și alte obiecte ornamentale. De asemenea, este de preferat ca decorațiunile alese pentru o cameră de hotel, să respecte conceptul și tematica acesteia. Din punct de vedere stilistic, se va crea un efect deosebit și ieșit din tipare.

 • Echipamentele 

Echipamentele esențiale ce fac parte din dotarea unei camere de hotel sunt următoarele – televizorul, minibarul, seiful, uscătorul de păr, fierbător de apă/filtru de cafea și telefonul hotelului. Toate aceste echipamente trebuie să se regăsească în camera unui hotel, deoarece sunt foarte utile și sunt considerate a fi echipamente de bază pentru buna desfășurare a sejurului turistic.

Acestea au fost sugestiile noastre pentru dotarea corespunzătoare a unei camere de hotel. Este indicat să acorzi atenție necesităților oaspeților tăi, pentru a înțelege mai bine obiceiurile și necesitățile lor. În felul acesta, îți vei putea îmbunătăți dotările hoteliere, de fiecare dată când este necesar.

3. Amenajarea și dotarea unei camere de hotel – Ce trebuie să se regăsească în baia unui hotel?

O cameră amenajată cu mult simț estetic și bun-gust care dispune de toate dotările hoteliere necesare tuturor oaspeților, va fi ideal să dispună și de o baie amenajată într-un mod deosebit. Pe lângă o bună amenajare a sa, este esențial să se regăsească anumite articole de baie, pe care ți le vom prezenta în continuare.

 • Prosoapele și halatele de baie

În primul rând, principalele articole de baie, care nu trebuie să lipsească din baia unei camere de hotel, sunt prosoapele de baie, deoarece sunt absolut necesare pentru o ștergere cât mai rapidă a corpului și a mâinilor. La noi vei putea descoperi o gamă variată de produse confecționate din materiale de bună calitate. În plus, din baia unei camere de hotel nu trebuie să lipsească nici halatele de baie, pentru o experiență îmbunătățită. Consultă catalogul nostru online ce conține o varietate extinsă de textile de înaltă calitate.

 • Produse de igienă

Produsele de igienă, precum săpunurile, gelurile de duș, șampoanele, pasta de dinți și periuța de dinți de unică folosință, este recomandat să se ofere din partea hotelului. Un hotel prestigios, va oferi de fiecare dată aceste facilități clienților săi. Prin urmare, asigură-te că ai pregătit pentru oaspeții tăi toate aceste produse de igienă și nu numai.

În concluzie, modul în care alegi să amenajezi o cameră de hotel se află în strânsă legătură cu starea de confort și relaxare a oaspeților hotelului tău. Așadar, îți recomandăm să ții cont de sfaturile și regulile pe care ți le-am oferit în acest articol, pentru o amenajare cât mai potrivită a fiecărei camere. De asemenea, alege întotdeauna produse de înaltă calitate, pentru a le oferi oaspeților tăi o experiență unică și de neuitat. Noi, echipa HORECATEX, îți punem la dispoziție o mare varietate de textile de înaltă calitate pentru industria HoReCa din România. Descoperă gama largă de produse și oferă-le clienților tăi tot ceea ce este mai bun și de înaltă calitate!

Sursă foto: Pixabay.com, Pexels.com, Freepik.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *