Articole noi

Cea mai bună pernă

Cea mai buna perna cover

Unul dintre cele mai importante articole care contribuie la un somn de calitate este perna. Atunci când aceasta este de o calitate bună, vei evita durerile cervicale în prima fază și probleme mult mai grave de-a lungul timpului, fără a mai menționa cât de odihnit sau odihnită te vei trezi a doua zi.

Deși nu pare foarte greu de ales, cea mai bună pernă de dormit trebuie să întrunească unele caracteristici, precum să asigure un suport corect al gâtului în timpul somnului, să aibă o umplutură din material natural, de preferință, dar și altele. Aceste aspecte, dar și altele sunt explicate mai jos pentru a putea face alegerea potrivită pentru ca toți membrii familiei să aibă parte de odihnă și o sănătate corespunzătoare.

1. Cea mai bună pernă – TOP 3 modele

Somnul este unul dintre cei mai importanți factori ai unei sănătăți de fier, iar felul în care te odihnești te va ajuta să te simți bine și să ai energia necesară pentru o zi întreagă. Și deși nu pare, pernele pe care dormi contribuie din plin la bunăstarea ta.

Cum alegi cea mai bună pernă de dormit? Iată un top 3 al produselor care îți vor asigura o odihnă corespunzătoare:

Pernă bumbac Styria din puf și pană de gâscă 50 X 70 cmPernă bumbac Styria din puf și pană de gâscă 70 X 70 cmPernă microfibră Dobby din puf siliconizat 70 X 70 cm
 ProdusPernă bumbac Styria din puf și pană de gâscă 50 X 70 cmPernă bumbac Styria din puf și pană de gâscă 70 X 70 cmPernă microfibră Dobby din puf siliconizat 70 X 70 cm






  Despre
O pernă din materiale naturale 100%, învelișul fiind realizat din bumbac, iar umplutura din puf de gâscă.Moale, dar în același timp structurată și fermă, aceasta pernă de dormit este una dintre cele mai căutate în domeniul HoReCa.Pernă din familia Styria din bumbac și puf și pene de gâscă.Este o pernă clasică, de fermitate medie, pentru confort sporit.Perna Dobby este realizată din puf siliconizat care îl imită foarte bine pe cel de gâscă.O pernă moale, realizată din materiale ecologice, învelișul acesteia fiind obținut din sticle reciclate.
     CaracteristiciO pernă de dimensiuni clasice de 50 X 70 cm cu un conținut de 700 grame de puf, potrivită atât pentru consumatori casnici, cât și pentru stabilimente precum hoteluri și pensiuni.Burduful pernei este realizat în totalitate din bumbac downproof twill certificat OEKO-TEX Standard 100 care asigură protecție 100% împotriva acarienilor.Umplutura pernei este 90% pene de gâscă și 10% puf.Perna are și certificare Nomitee și DownPass.Perna Styria de 70 X 70 cm cu conținut de 900 de grame de puf este una dintre cele mai bune alegeri pentru un somn de calitate.Cu un burduf și bordură realizate din bumbac de cea mai bună calitate, țesătura acesteia este densă asigurând o bună protecție împotriva acarienilor.Umplutura acesteia este de 90% pene de gâscă și 10% puf, ambele cu certificare EN12934 class 1.Perna matlasată de 70 X 70 cm este realizată în totalitate din materiale reciclate.Puful siliconizat îi oferă aceeași moliciune ca a celui de gâscă, imitându-l perfect.Burduful pernei este realizat din microfibră raiată de poliester certificată OEKO-TEX Standard 100.  
    AvantajeEste o pernă cu durată lungă de viață dacă este întreținută corespunzător.Curățarea acesteia se poate face și acasă, însă este recomandată spălarea profesională.Este ideală pentru cei care preferă o pernă cu fermitate medie, deoarece asigură suport cervical optim, ajutând la evitarea durerilor de gât și spate.O pernă cu dimensiuni generoase, fiind ideală pentru cei cărora le plac pernele mari și confortabile.Este ușor de întreținut atât acasă, dar poate fi curățată și la spălătorii profesionale pentru o durată de viață mai cât mai mare.Poate fi utilizată și în domeniul HoReCa.Perna matlasată este confortabilă, oferind suport cervical pentru un somn de calitate.Umplutura sa 100% din puf siliconizat o face prietenoasă și cu cea mai sensibilă piele.Prețul este un alt avantaj al acestei perne.Este foarte ușor de curățat acasă, fiind recomandată spălarea la o temperatură de 60 grade.
Vezi AICI prețulVezi AICI prețulVezi AICI prețul

Deși acesta este un top al celor mai bune perne, există destul de multe variante din care poți alege, în funcție de mai mulți parametri. Fie că ești în căutarea produselor ideale pentru dormitorul matrimonial, fie pentru camera copiilor sau cea de oaspeți, cu modelele de mai sus nu vei da greș.

Dar cum alegi sau care este cea mai bună pernă pentru tine? Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții cont, începând de la preferințe și până la nevoile speciale ale corpului tău.

2. Cum alegi cea mai bună pernă de dormit

Criteriile de alegere ale celei mai bune perne pentru dormit trebuie să fie atât obiective, cât și subiective. Din primul punct de vedere este recomandat să ții cont de nevoile tale, cum ar fi mediul de lucru care poate favoriza apariția problemelor cu spatele și pe care nu vrei să le agravezi printr-o poziție de somn deficitară, iar din al doilea punct de vedere, mărimea și forma preferate pot fi unele dintre cele mai importante.

Iată unele dintre cele mai bune metode a alege cea mai bună pernă de dormit:

Materialul exterior din care este realizată. Deși și cele din materiale sintetice sunt de calitate, acestea se vor ridica cu greu la nivelul celor naturale. Bumbacul este unul dintre cele mai utilizate când vine vorba despre realizarea învelișului pernelor, fiind hipoalergenic, dar putând fi și prelucrat în mai multe feluri, astfel încât rezultatul final să fie unul plăcut și din punct de vedere estetic. De asemenea, multe dintre tipurile de bumbac de pe piață sunt certificate după diverse standarde internaționale.

Umplutura. La fel ca și învelișul, umplutura este unul dintre criteriile importante în alegerea celei mai bune perne. În topul preferințelor multor persoane se află puful și penele, mai ales dacă te gândești că acestea sunt folosite încă din cele mai străvechi timpuri, iar toate materialele înlocuitoare încearcă să le imite. Confortul ridicat, gradul de fermitate, care se poate realiza ușor prin adăugarea mai multor sau mai puține pene și puf, sunt doar câteva dintre avantajele acestui tip de umplutură.

Mărimea. Pernele vin în mai multe mărimi și forme, astfel că poți alege între modele pătrate sau dreptunghiulare, în funcție de nevoi și de stilul de dormit. Cel mai simplu mod de a le alege este în funcție de dimensiunea patului, astfel pentru cele de doua persoane, poți alege atât modele de 40 X 40 cm, 50 X 70 cm și 70 X 70 cm, dar și mai mari. Acestea pot fi utilizate atât în dormitoarele matrimoniale, dar și în camerele copiilor. Mai mult, acestea sunt un standard în industria HoReCa, fiind folosite de hoteluri și de pensiuni din întreaga țară și nu numai.

Confortul. Unul dintre criteriile importante în alegerea celei mai bune perne pentru dormit este felul în care te simți în dimineața următoare. Mai precis, stilul tău de a dormi contează foarte mult atunci când îți cumperi pernele. Din acest punct de vedere, poți avea următoarele poziții de somn cunoscute:

  • pe spate, caz în care perna cea mai bună trebuie să fie mai joasă, astfel încât să îți susțină gâtul;
  • pe o parte, caz în care ai nevoie de o pernă înaltă tot pentru o susținere corectă a gâtului și a coloanei vertebrale;
  • pe burtă, caz în care ai nevoie de o pernă foarte joasă, mai ales că aceasta nu este cea mai indicată poziție de a dormi, deoarece este foarte solicitantă pentru spate.

Recomandările. Când vine vorba despre cine este cel mai în măsură de a face recomandări legate de pernele de dormit, poți apela la medici specialiști cum sunt ortopezii, dar și kineto terapeuții și chiar somnologii, mai ales dacă te confrunți cu probleme ale coloanei vertebrale. Dar și părerile apropiaților, la care poți și testa modelele pe care le au, te pot ajuta să îți faci o părere despre ce ți s-ar potrivi cel mai bine.Prețul. Pentru că sănătatea și confortul nu au preț, nu este recomandat să alegi cele mai ieftine variante de perne pentru dormit. Acestea pot fi realizate din materiale sintetice, care pot provoca diverse alergii sau chiar reține mai multe bacterii, dar pot fi și mai puțin confortabile și mai puțin rezistente în timp. Iar acest lucru te poate face să le schimbi mult mai des, așadar, nu vei face nicio economie.

3. Cea mai bună pernă pentru dormit – Marca HORECATEX

În topul pernelor de dormit intră cele destinate domeniului HoReCa, mai ales că multe persoane care au mers în vacanță au remarcat calitatea acestora, a lenjeriilor de pat, precum și articolelor special create pentru camerele de hotel. Dar nu trebuie să te privezi de acest confort și acea senzație de bine nici acasă.

Marca HORECATEX este un brand românesc, specializat în comercializarea de produse dedicate industriei ospitalității. De la prosoape, pilote, halate de baie și bineînțeles, perne, toate articolele au calitatea din hoteluri pe care o dorești și o poți avea și acasă.

Realizate din materiale naturale, rezistente și chiar sustenabile și menite să ofere senzația de confort și răsfăț după o zi obositoare, produsele comercializate sub marca HORECATEX sunt certificate sub cele mai riguroase standarde, mizând pe siguranța utilizatorului final.

4. Cea mai bună pernă și îngrijirea acesteia pentru o folosință de lungă durată

Care e cea mai bună pernă? Dacă lași la o parte factorul confortului, cel mai probabil că te aștepți ca un produs pe care îl utilizezi zi de zi să fie rezistent pentru a nu fi nevoit sau nevoită să îl schimbi la fiecare câteva luni.

Din acest punct de vedere cele mai bune perne sunt cele din materiale naturale, deoarece:

  • sunt mai rezistente din punct de vedere al îngrijirii;
  • pot fi folosite pentru perioade lungi de timp fără a se deteriora;
  • sunt mai confortabile în comparație cu cele din materiale sintetice;
  • sunt hipoalergenice.

Dacă îți faci griji legate de îngrijirea acestora, o pernă de dormit de calitate nu are nevoie de îngrijire specială, ci doar de atenție. Astfel, este recomandat să o duci la o curățătorie profesională nu pentru că acasă nu ar putea fi băgată la mașina de spălat, ci pentru că acolo există aparatură specializată de igienizare.

Dacă hotărăști totuși să cureți pernele acasă, vei găsi instrucțiuni pe etichetele lor, însă poți ține cont și de următoarele sfaturi:

  • specialiștii recomandă igienizarea pernelor la 3 luni cu produse speciale, dacă nu le speli la mașină, dar și scoaterea lor la aerisit zilnic;
  • dacă le speli la mașină, este recomandată apa rece sau cu o temperatură de maximum 30 de grade în cazul celor cu umplutură de puf;
  • este recomandat să treci pernele prin cel puțin două cicluri de clătire pentru a te asigura că nu rămân reziduuri de detergent în ele.

În concluzie, cea mai bună pernă este cea care te ajută să dormi cel mai bine. În alegerea unui model poți ține cont de înveliș și umplutură – fiind recomandate cele din materiale naturale – formă și dimensiune, precum și indicațiile unor specialiști, mai ales dacă suferi de probleme ale coloanei vertebrale.

Surse foto: HORECATEX, Freepik.com.

5. Întrebări și răspunsuri despre perna pentru dormit

De ce este atât de importantă perna pentru somn?

Perna este unul dintre cei mai importanți factori pentru un somn de calitate, influențând poziția de dormit și sănătatea coloanei vertebrale pe termen lung.

Care sunt cele mai importante caracteristici în alegerea unei perne de dormit?

O pernă bună trebuie să susțină capul, gatul și spatele în poziția corectă în timpul somnului, mai ales că omul petrece mai mult de 30% din viață odihnindu-se.

De ce sunt recomandate pernele cu umplutură naturală în locul celor sintetice?

O pernă bună permite o aerisire corectă, absoarbe și elimină mai repede umezeala produsă prin transpirație, contribuind la confortul celui care o folosește, iar materialele naturale au aceste proprietăți.

Poate fi perna o cauză a durerilor de spate și de gât?

Da, durerile de gât și de spate pot fi un semn al alegerii unei perne necorespunzătoare nevoilor tale. În acest caz, este recomandată înlocuirea acesteia.

Care este durata de viață a unei perne?

Deși poate fi mai mare, specialiștii recomandă înlocuirea unei perne la fiecare 2 ani, dar și mai des dacă te confrunți cu anumite afecțiuni ale pielii, precum acneea.