Articole noi

Cele mai bune halate de baie

cele mai bune halate de baie

Halatele de baie durabile și aspectuoase sunt apreciate de români pentru confortul personal, așa că multe hoteluri, moteluri, spa-uri și centre wellness, saloane de înfrumusețare, centre de recuperare etc. le pun astăzi la îndemână clienților. Totuși, găsirea unui halat de baie adecvat, fabricat dintr-un material de calitate superioară, rezistent la uzură chiar și după multe spălări poate deveni o aventură în sine pentru multe firme ce vor să ofere confort, design modern și eleganță. 

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre cele mai bune halate de baie existente pe piață la acest moment. Astfel, vei afla ce produse sunt în top trei, care sunt criteriile de alegere a halatelor potrivite necesităților sau profilului firmei, cum se folosesc și se întrețin acestea, precum și multe alte detalii interesante. Dacă ai întrebări cu privire la acest subiect, tot aici vei găsi răspunsurile potrivite.

1. Cele mai bune halate de baie – Clasificare TOP 3

Halatul de baie este considerat o îmbrăcăminte de interior fabricată dintr-un material moale și confortabil, foarte absorbant, destinat să fie purtat în diferite situații. Pe piață există modele potrivite pentru bărbați sau femei, dar și universale, în culori diferite, cu sau fără glugă, buzunare și cordon. Produsele pot fi folosite în locuința personală, dar și în hoteluri, moteluri, spa-uri, centre wellness, centre de fitness, piscine, case de oaspeți, saloane sau clinici de înfrumusețare, centre de recuperare, baze balneare etc.


Sursa foto: horecatex.ro

Sursa foto: horecatex.ro

Sursa foto: horecatex.ro
ProdusHalat de Baie Hotel | Bumbac Frotir Alb | 420 GSM | Mărimea MHalat Baie Lux Alexis Cotoral Pure Ketten – Mov, Frotir PremiumHalat de Baie Swell Gri cu Glugă – Bumbac 100% Ultra-Moale
CaracteristiciHalatul de baie este fabricat din bumbac frotir alb;Are densitatea 420g/m2;Lungimea halatului este de 110 cm, iar circumferința de 125 cm;Este ideal pentru pensiuni și spa;Este unisex;Halatul de baie este fabricat din bumbac 95% și poliamida 5%;Are o densitate de 385g/m2;Are buzunare și cordon;Poate fi utilizat in pensiuni si hoteluri;Este unisex;Halatul de baie este fabricat din bumbac pur frotir de 400g/m2;Poate fi utilizat în orice sezon;Are cordon în talie, glugă și buzunare;Poate fi utilizat în pensiuni și hoteluri;Este potrivit pentru bărbați;
PROAsigură o absorbție uniformă a umezelii;Are design clasic și elegant;Este de calitate, durabil și foarte elegant;Are o culoare specială;Are o moliciune extraordinară;Este disponibil în diferite culori;
ContraAre o mică contracție la prima spălare.Nu are glugă.Prețul este mai mare.
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

1.1. Alte produse recomandate de HORECATEX

Halatele de baie potrivite pentru diverse ocazii trebuie să fie neapărat confortabile, moi și absorbante. Durabilitatea materialului este crucială, deoarece halatele sunt supuse unui volum mare de utilizări și spălări. Printre produsele de calitate oferite de magazinul nostru se numără și cele prezentate mai jos. 

Halat de Baie Hotel | Bumbac Frotir Alb | 420 GSM | Mărimea L

1.1. halat de baie
Sursa foto: horecatex.ro

Vezi AICI preț

Halatul de baie este fabricat din bumbac frotir alb, cu densitatea 420 g/m2, cu lungime de 115 cm  și circumferință de 130 cm. Are ca accesorii guler, cordon și buzunare. Greutatea halatului este de 1225 g. Este unisex.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
poate fi folosit de femei și bărbați deopotrivă;are aspect clasic, elegant;este practic și confortabil;asigură o absorbție eficientă a umezelii;raportul calitate – preț este foarte bun.nu are glugă.

Halat de Baie Swell Bej cu Glugă – Bumbac 100% Ultra-Moale

1.1. halat de baie cel mai bun
Sursa foto: horecatex.ro

Vezi AICI preț

Halatul de baie este fabricat din bumbac 100%, cu densitate de 400g/m2. Este disponibil în diferite culori, în mărimile S și M. Are cordon, glugă și buzunare laterale. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are un model deosebit;este durabil și rezistent;poate fi utilizat în orice sezon;se îngrijește foarte simplu.prețul este mai mare.

Halat de Baie Velour Lux din Bumbac 100% Alb cu Guler Sal

1.1. halat baie
sursa: horecatex.ro

Vezi AICI preț

Halatul de baie este realizat din bumbac 100%velour cu guler șal, are două buzunare și cordon, culoare albă și este unisex. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are capacitate bună de absorbție;buzunarele sunt încăpătoare;gulerul tip șal este elegant, punând în evidență decolteul;se așază excelent pe siluete de mărimea L și XL.nu este personalizat.

Halat SPA Premium | Gofrat | 280 GSM | Bumbac | Alb | Mărimea XL

1.1. halat pentru baie
sursa: horecatex.ro

Vezi AICI preț

Halatul de baie este fabricat din bumbac și are o textură gofrată. Poate fi folosit în hoteluri și spa-uri. Densitatea este de 280 g/m2.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are un aspect luxos și confortabil;este moale și absorbant;materialul este de înaltă calitate.pe stoc este doar mărimea XL.

Halat cu Gluga Premium | Bumbac Velour Alb | 400 GSM | Mărimea XL

1.1. halatul pentru baie cel mai bun
sursa: horecatex.ro

Vezi AICI preț

Halatul de baie este fabricat din bumbac, are densitate 400 g/m2, lungime 120 cm și circumferință 135 cm. Accesoriile sale sunt cordonul, gluga și buzunarele. Greutatea halatului este de 1725 g. Este unisex.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
se usucă foarte rapid;poate fi purtat de femei și bărbați deopotrivă;poate fi uscat la uscătorul de rufe.prețul este mai mare.

2. Criterii de alegere a celor mai bune halate de baie

Simbol al răsfățului, halatul de baie este foarte apreciat nu doar în intimitatea casei, ci și în vacanțe sau la spa, în centrele de tratament sau în multe alte locuri. Acest articol vestimentar trebuie să fie obligatoriu foarte confortabil, moale, un bun absorbant, să aibă  design deosebit, așa că alegerea lui poate deveni dificilă, mai ales atunci când diversitatea este foarte mare. Pentru a putea descoperi produsele corespunzătoare trebuie să se aibă în vedere câteva criterii importante, cum ar fi: 

 • Materialele din care este fabricat. Printre materialele cele mai întâlnite în fabricarea halatelor de baie se numără bumbacul, mătasea, satinul, fleece, frottier, catifeaua. Totuși, este important de avut în vedere că halatul de baie trebuie să facă față absorbției umidității, așa că de preferat ar fi să se opteze pentru bumbac (mai ales dacă este vorba despre un halat de baie pentru copii);
 • Dimensiunile. Halatele de baie pot fi lungi sau scurte, unele modele ajungând doar până la nivelul coapselor. În funcție de producător, mărimile pot diferi, așa că este indicat să se cerceteze cu atenție tabelul oferit pentru a putea alege în deplină cunoștință de cauză;
 • Accesoriile. Un halat de baie bun trebuie să aibă buzunare pentru a putea introduce mâinile sau diferite obiecte necesare, cordon pentru a-l înfășura perfect pe lângă corp și gluga ce oferă protecție părului abia spălat. Lipsa lor poate aduce un minus și să afecteze senzația de confort pe care trebuie să o simtă utilizatorul. Halatele de baie cu glugă sunt, de regulă, unisex, adică potrivite pentru femei și bărbați deopotrivă;
 • Stilul. Halatele de baie pot fi clasice, cu tiv și fără guler sau pot fi elegante, moderne, cu șal sau guler subțire sau lat. Pe piață există și modele de tip kimono sau modele cu rever dințat;
 • Sistemul de închidere. În general, halatele de baie au închidere cu cordon, fiind considerate cele mai populare. Totuși, se poate opta și pentru variantele cu fermoar sau cele cu nasturi;
 • Culorile și imprimeul. Aceste criterii sunt mai mult de natură personală. Dacă este vorba despre un hotel, de exemplu, poate să se opteze pentru anumite culori reprezentative. Dacă este vorba despre o persoană, aceasta poate să aleagă nuanța potrivită în funcție de stilul pe care îl adoptă. Specialiștii recomandă culorile deschise ca fiind cele mai bune, deoarece nu se vor decolora atât de mult (ca cele închise) și să se renunțe la imprimeuri;
 • Greutatea. Pentru a fi confortabil și relaxant, halatul de baie perfect trebuie să aibă o greutate optimă, adică să nu fie nici prea greu, nici prea ușor, aceste elemente putând să-i afecteze inclusiv funcționalitatea;
 • Prețul. În comerț există halate de baie diferite, fabricate din materiale de calitate sau ieftine, dotate cu diferite accesorii sau personalizate, după dorință, ceea ce poate influența foarte mult costurile finale. Din acest motiv, este necesară o informare corectă în acest sens pentru a putea alege produsul de care este nevoie.

3. Marca de halate de baie HORECATEX

Compania și-a început activitatea în anul 2019, cu sediul la Călimănești, județul Vâlcea. Din anul 2021 a decis să-și lanseze propriul brand, din portofoliul său făcând parte numeroase produse textile necesare activității în industria ospitalității. Obiectivul urmărit de firmă este de a oferi clienților servicii de calitate superioară. Astfel, la HORECATEX pot fi găsite produse perfecte pentru somn odihnitor, pentru relaxare sau pentru obținerea unei stări de spirit excelente. Printre articole se numără prosoapele pufoase, halatele de baie elegante, lenjeriile de pat, protecțiile, pernele, pilotele, cosmeticele pentru hotel etc.

4. Cum se folosesc și se întrețin halatele de baie?

Halatul de baie este, după părerea specialiștilor sau a persoanelor obișnuite, acel articol vestimentar care îmbină atât de bine plăcutul cu utilul, așa că nu e de mirare că se regăsește în majoritatea băilor din locuințele românilor, dar și în hoteluri, spa-uri, centre de tot felul, clinici, spitale etc. Folosirea halatului de baie este simplă, depinzând în mare măsură de spațiul în care se va întrebuința. 

Practic, în intimitatea locuinței sau a camerei de hotel se va pune după baie, imediat ce corpul a fost șters de umiditatea în surplus. Dacă se va utiliza în spații comune (centre de tratament, piscine, spa-uri, clinici etc.), atunci utilizatorul trebuie să se asigure că l-a închis bine și că respectă toate regulile de igienă care sunt impuse aici. Nu există un moment anume în care să se poarte neapărat halatul de baie. Unele persoane aleg să-l folosească doar pentru a se relaxa seara, într-un fotoliu. 

Întreținerea halatului de baie este vitală, deoarece de acest aspect va depinde în mare măsură rezistența lui în timp. Materialul s-ar putea deteriora dacă nu s-ar ține cont de recomandările producătorului în ce privește spălarea, uscarea sau purtarea. 

 • spălarea lui trebuie să se facă doar alături de haine de culori asemănătoare pentru a preveni decolorarea sau pătarea;
 • în mașina de spălat se introduce, de regulă, detergent delicat pentru a menține intactă țesătura materialului;
 • nu e bine să se pună întotdeauna balsam, deoarece acesta ar putea să afecteze pe termen lung absorbția materialului;
 • temperatura apei în care va fi spălat halatul de baie trebuie să fie doar cea scrisă pe etichetă de producător;
 • uscarea se va face la temperatură scăzută sau la cea scrisă pe etichetă de producător (halatul se poate pune pe umeraș, pe sârmă, în mod clasic, pentru a se usca);
 • după uscare se așază în dulap, într-un loc uscat, ferit de umiditate;
 • este util să fie spălat ori de câte ori este nevoie pentru a fi mereu curat și pentru a-și păstra prospețimea;
 • dacă se observă că halatul este rupt sau descusut, trebuie să se repare în mod adecvat sau să se înlocuiască (mai ales dacă este vorba despre folosirea lui într-un hotel, spa, clinică, centru de tratament, deoarece clienții ar putea să fie deranjați de o astfel de situație și să nu mai revină a doua oară).

În concluzie, halatele de baie potrivite pentru uz personal sau pentru folosirea în diferite alte spații de business trebuie să se aleagă după o atentă cercetare asupra ofertei existente pe piață. Cele mai bune produse sunt cele recomandate de specialiști, fabricate din materiale de calitate superioară, care sunt plăcute la atingere și absorb umiditatea cu succes.

5. Întrebări frecvente și răspunsuri despre cele mai bune halate de baie

1. Cum se aleg halatele de baie?

Halatele de baie se aleg pe baza unor criterii esențiale: materiale, dimensiuni, greutate, accesorii, stil, sistem de închidere, culori, imprimeu, preț.

2. Ce materiale sunt cele mai bune pentru fabricarea halatului de baie?

Printre cele mai bune materiale ce trebuie folosite în acest sens sunt: bumbac, microfibră sau combinația între bumbac și altă țesătură.

3. Unde se pot utiliza halatele de baie?

De regulă, halatele de baie se pot utiliza în intimitatea locuinței, dar și în alte locuri, cum ar fi hoteluri, moteluri, centre wellness, piscine, clinici, spitale etc.

4. Care sunt avantajele folosirii unui halat de baie?

Printre avantajele folosirii unui halat de baie se numără: confortul, absorbția excelentă, menținerea căldurii, protecția împotriva expunerii, uscarea rapidă.

5. Cum se spală și se întreține un halat de baie?

Halatul se spală împreună cu alte articole de aceeași culoare, la temperatura indicată de producător și doar cu detergent delicat. Întreținerea lui se face periodic, de fiecare dată când sunt observate pete sau alte probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *